torstai 19. marraskuuta 2015


 

Majakkamessussa 15.11.2015 klo 16


Sunnuntai-iltapäivänä päätin lähteä Kuljuun Majakkamessuun. Oven vieressä olevat kynttilälyhdyt kutsuivat sisään.

 Messu aloitettiin ystävällisellä tervetulotoivotuksella. Laulujen sanat heijastettiin kankaalle. Alkulaulujen jälkeen nuorimmat lapset siirtyivät pyhäkouluun, jossa käytiin läpi raamatunkertomus, leikittiin ja piirrettiin. Kouluikäisille alkoi raamattuklubi. Hienoa, että molemmille ryhmille on aina löytynyt  vetäjä.

Yksi seurakuntalainen luki Raamatun kohdan ja jakoi ajatuksen, jonka oli saanut siitä. Hän oli myös kokenut ihmeellistä apua rukouksiinsa. 
 
Sitten oli saarnan vuoro, jonka aihe oli valvominen - Jeesuksen toinen tuleminen. Valvominen on meille kaikille tärkeää, Kristus on kuollut minun ja sinun syntiesi tähden.

Tuli rukousaika, jolloin laulettiin lauluja, joista pidin. Osa oli vahän uudempia osa vanhempia. Rukousalttarille oli mahdollisuus käydä kirjoittamassa rukousaiheita. Oli myös  mahdollisuus mennä rukouspalvelijan luo hiljaiseen huoneeseen. Papin ja juontajan johdolla   rukoiltiin jätettyjen rukousaiheiden puolesta.

Vähitellen edettiin ehtoollisaikaan, jossa oli mukava nähdä vanhempien ja lasten kulkevan pitkänä jonona kohti alttaria. Messu päätyttyä siirryttiin iltakahville tai teelle. Osa jäi järjestelemään salia, koska seuraavana päivänä sali on sitten kouluruokalana. Arkisin alttari on suojaseinän takana.

 
Siis messusalina toimi Kuljun koulun ruokasali, jonka yksi seinä on avattava. Kalusteina toimivat koulun ruokasalin tuolit ja osa pöydät. Tämä oli yksinkertaista, mutta toimivaa.
 
Päiväkerhotila alttareineen oli sopiva tila pyhäkoululle. Mustikanvarpukimput takkahuoneen pöydillä piristivät ensin sinne kokoontuneita ”raamislaisia”, ja illan päätteeksi kahvittelijoita. Hiljaisen huoneen kynttilät loivat levollisen tunnelman sinne poikenneille. Näistä yksityiskohdista ja kukkakoristeista saa kiittää toimeliasta suntiota.

Majakkamessu sopii kaikenikäisille, on sitten perheellinen tai ei, Lasten äänet ja liikehdintä           tuovat oman tunnelmansa. Me olemme Kristuksen seurakunta ja perhe. On hyvä, että eri ikäisille lapsille on omat ryhmänsä, mutta koko perhe pääsee yhdessä ehtoolliselle.

Papin lisäksi messussa toimi monta maallikkoa eri tehtävissä. Tällä kertaa musiikkiryhmän vetäjänä toimi yksi seurakuntamme kanttoreista. Musiikki oli tällä kertaa mukavan hillittyä  - ei liian kovaäänistä.

Messussa miellyttivät musiikki, puhutteleva seurakuntalaisen sana, papin selkeä sanoma siitä, että Kristus kutsuu meitä jokaista alttarille parannukseen, koska Kristus on kuollut syntiemme tähden. Evääksi sain: ”valvo ja rukoile”.
 
Jarmo Ihatsu
Kuvat: Sonja Meskanen (8.11.2015).

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti