keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kirkko-oppaan kuulumiset 4

Hei!

Lempäälän Pyhän Birgitan kirkko jatkaa yhä vain matkaansa kohti yhdeksi kesän unelmatyöpaikoista, tällä kertaa työsuhde-etujen muodossa. Allekirjoittaneen kyky siirtyä paikasta A paikkaan B on nimittäin vaikeutunut huomattavasti viimeisimmän kohelluksen seurauksena, josta tuloksena on murtuma pohjeluussa sekä siitä johtuva kipsi jalassa. Huoli kuitenkin pois, löytyyhän kirkosta pyörätuoli. Oppaan rooli, joka oli kokemassa melko kovan takaiskun liikkumiskyvyttömyyden myötä, saikin siis jatkua iloisesti rullaillen.
 
     Viikon vakiosuosikki, ihmiset, on pysynyt jo pitkään samana. Ihmiset ovat säilyneet aivan yhtä ihanina kuin ennen edellistä postaustani, ja olen saanut siitä jopa kirjallisen todisteen: Kauniin ilman myötä päätin tehdä poikkeuksen ja pitää puolen tunnin taukoni istuskellen Myllyrannan auringossa. Tauolta palatessani istahdin pöytäni ääreen ja nostin pöydälle levitetyn oppikirjani sivuun. Alta paljastui terveiset jotka saivat pakostakin hymyilemään (ks. kuva). Pöydälläni jaossani olevasta korttipinosta oli otettu kirjanmerkki, johon oli kirjoitettu sanat "siunausta päivääsi". Vieressä komeili viiden euron seteli. Kyse ei suinkaan ollut sympatiasta pyörätuolipotilasta kohtaan, sillä tässä vaiheessa viikkoa en ollut vielä ehtinyt itseäni satuttaa.  En tiedä, keneltä kortti on, mutta ainakin hän on todella taitava laittamaan hyvän kiertämään ja tietää miten pienellä saa aikaan suurta. Oikea lähimmäisenrakkauden ammattilainen. Loppupäivän vierailijat saivat osansa ilostani ja kiitollisuudestani, ehkä sain hymyn jopa tartutettua johonkuhun. Saatanpa laittaa samaisen setelin itsekin kiertoon hyvän puolesta.
       Haluankin nyt haastaa itseni lisäksi myös sinut tekemään oikean WWJD (What Would Jesus Do?)-teon ja laittamaan hyvän kiertoon jollakin näennäisesti pienelläkin eleellä. Miten se onnistuu? Jeesus ja tämä video antavat oivan esimerkin.

Kirkko-opas Antton

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti