keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Soittoniekkoja ja markkinoita

Hyvää keskiviikko -päivää!

Jälleen on uusi viikko vierähtänyt käyntiin kirkossa - kuitenkin kirjaimellisesti hieman hiljaisempana kuin edellinen, sillä viime viikolla kirkko toimi nähtävyytenä olemisen lisäksi Lempäälä Soi -muusikkojen harjoittelupaikkana. Sain siis viikon aikana kokea kulttuuria kerrakseen, sillä se koostui niin historiasta, musiikista kuin myös kommunikoinnista vieraalla kielellä muusikkojen ja vierailijoiden kanssa. Muistaakseni vierailijoita kävi jopa kolmesta eri maasta: Saksasta, Hollannista ja Ranskasta!

Samaisen viikon loppuun mahtui myös Kuokkalankosken markkinat, joilla Lempäälän seurakunta oli edustettuna. Itse en ollut aikaisemmin käynyt kyseisillä markkinoilla, mutta oli silti positiivista huomata kuinka paljon ihmisiä oli lähtenyt liikkeelle järjestämään ja ihastelemaan markkinoita. Toivottavasti muilla oli mukavaa, sillä ainakin itselläni oli!



Moni teistä on varmaankin kiinnittänyt huomiota Lempäälän kirkon pihamaalla olevaan kellotapuliin, joka on järjestyksessään kirkon kolmas. Kyseinen tapuli on vuodelta 1787, ja sen rakentamisesta vastasi rakennusmestari Mikko Lajander, Tyrväältä. Nykyisen ulkomuotonsa se kuitenkin sai vasta vuonna 1967 arkkitehti Seppo Rihlaman suunnitelmien mukaisesti.



Kellotapulin kirkonkello hankittiin samoihin aikoihin kuin myös itse tapuli rakennettiin. Kellon kyljestä löytyy silloisen kirkkoherran Lorenzt Eckmanin ja kellon valajan Nils Thunströmin nimet sekä vuosiluku 1787. Toiselta puolen kelloa löytyy myös katkelma Raamatun jakeesta Joel 1:14.

Kirkko on vielä auki elokuun toiselle viikolle asti ma-pe klo 10-16. Tervetuloa käymään!

Terveisin Klaara-Kaisa, kirkon opas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti