perjantai 29. heinäkuuta 2016

Kirkko-oppaan kuulumiset 3

Hei!

Kirkko-opas Lotta on madaltanut ääntään ja kasvanut pituutta. Läpi on käyty myös nimenvaihtoprosessi, ja kirkko-opas totteleekin tätä nykyä nimeä Antton. Uusi opas katsoo kirkon arkea uusin silmin ja luo omanlaistaan jatkoa tähän kuulopuheiden mukaan kovin perinteiseenkin toimenkuvaan edeltäjiensä ohjeistuksia ja oivalluksia noudattaen. Uuden kirkko-oppaan tunnistaa em. tuntomerkkien lisäksi alati käyvästä suusta. Puheen seasta on erotettavissa usein ainakin sanat jalkapallo, kesä ja seurakunta.
       Perinteikäs kirkko-oppaan työ on kokenut vuosikymmenten vaihtuessa selkeästi pieniä muutoksia. Viimeisimpänä lisänä toimenkuvaan on opastus lähimmille Pokestopeille Pokemon-kännykkäpelin vallattua pelimarkkinat. Pieniä Pokemon-taskuhirviöiden metsästäjiä näkyy kulkevan kirkon ohi jatkuvana virtana eksyen toisinaan kirkkoon sisällekin. Eikä vain vahingossa. On hienoa nähdä, miten paljon kirkko kiinnostaa ihmisiä edelleen sekä instituutiona että rakennuksena. Kaikille pokemoninmetsästäjille haluan lähettää erään jakamisen arvoisen viestin:

 
 
     Pari viikkoa työssä viihtyneenä on nostettava esiin yksi asia, joka nostaa tämän työn tähänastisen työurani palkintokorokkeelle - ihmiset. Kaikki kävijät vauvasta vaariin jotka tulevat katsomaan seurakuntaelämämme keskusta pitävät sisällään monia tarinoita. Yksittäisen esittelyn perusrakenne sisältää itse esittelyn lisäksi hyvin usein ihan vain kuulumisten vaihtoa. Kai tämäkin työ on siis tietynlaista evankeliointia. Esittely toimii erinomaisena tekosyynä lähimmäisen kohtaamiselle. Juttutuokiot saattavat välillä venyä yli tunnin mittaisiksi piittaamatta tapahtuiko vuorovaikutus in english, på svenska vai ihan vain kotoisalla suomen kielellä. Kielistä puheen ollen, harva saa kuulla kirkkorakennusta kehuttavan kauniiksi yhtä monella kielellä kuin mitä minä olen viime viikkojen aikana saanut kuulla.

¨Muista, että olen sanonut sinulle: 'Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi'¨ (Joos. 1:9)

Kirkko-opas Antton


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti