maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kirkon kuulumisia kesä-heinäkuun vaihteesta

Hei taas!

Kirkon opastusta on nelisen viikkoa takana päin ja vielä toiset reilut neljä viikkoa ovat edessä. Viikon päästä voidaankin jo sitten todeta, että kirkon kesä tiekirkkona alkaa olemaan puolenvälin paikkeilla - on se aika mennyt hurjaa vauhtia ja mukavaa on ollut!

Kuun vaihtumisen kesäkuusta heinäkuuhun huomaa kirkossa: vain viimeisten parin päivän aikana kirkossa vierailleiden määrä on lisääntynyt huimasti - tai ainakin se siltä tuntuu, sillä väkeä on astellut kirkkoon tasaiseen tahtiin koko päivän ajan niin että en oikein itsekään meinaa pysyä perässä. Mutta onhan se mukavaa, että kirkko edelleenkin vetää vierailijoita paikalle, ja en minä kyllä pahaksenikaan sitä pistä, että sain eräältä ihanalta rouvalta oikein ihanan, pakettiin käärityn kukkasen. Kyllä jaksoi tehdä päivän loppuun asti hymy korvissa!


"Pilvet"-ikkuna


Moni kävijä on ihastellut kirkon suuria, värikkäitä lasi-ikkunoita. Ne on suunnitellut arkkitehti Eila Piironen-Havas vuosien 1982-84 aikana tehdyn kirkon peruskorjauksen yhteydessä. Lasi on ranskalaista antiikkilasia ja ikkunat on lasittanut Wuorion maalaamo Helsingistä.

Itäseinällä oleva sininen ikkuna on nimeltään "Pilvet". Siinä vaihtelevat sinisen ja harmaan sävyt. Sinisen ikkunan vieressä eteläisellä seinällä on keltasävyinen ikkuna, joka on nimeltään "Syksy". Se luo tunnelmaa pääsiäisestä. Kaksi muuta suurempaa suippokaari-ikkunaa ovat keltaisen ja vihreän sävyiset.


"Syksy"-ikkuna


Kirkko on edelleen auki kesäkuusta elokuun alkuun asti klo 10-16. Lämpimästi tervetuloa!

Terveisin Klaara-Kaisa, kirkon opas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti