torstai 5. marraskuuta 2015

Hyppy

Näin syksyllä vietämme aina kirkoissamme Mikkelinpäivää. Se on omistettu erityisesti lapsille ja enkeleille. Saarnan tekstinä oli Matteus 18:1-6,10. Siinä Jeesus asetti lapsen aikuisten uskon esikuvaksi sanoessaan: ”Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.”

Meillä seurakunnan päiväkerhossa on eräs ihastuttava Fanni-tyttönen, joka aurinkoisella hymyllään tuo aamuisin päivänpaisteen tullessaan kerhoon. Kerhoon tuojana ja hakijana on isä.
Pois lähtiessä Fanni pyytää isäänsä asettumaan seisomaan alas todella korkeiden ulkorappujen juureen. Itse hän kiipeää ylimmäiselle rappuselle, ja sieltä hän heittäytyy isänsä käsivarsille, jotka ovat valmiiksi ojennettuina ottamaan lasta vastaan. 
Hyppy näyttää hurjalta ja pelottaa meitä aikuisia vierestä katsojia. Mutta isällä on vahvat ja luotettavat kädet, ja hän pitää huolen, ettei lapsi satuta itseään.

Tämä tilanne kuvaa mielestäni juuri sitä, mitä Jeesus tahtoi meille aikuisille kertoa. Lapsen luottamus isäänsä on täydellistä.  Uskaltaisimmeko me kokeilla samanlaista heittäytymistä Hänen varaansa?
Myöskin apostoli Paavali muistuttaa meitä tästä samasta asiasta filippiläiskirjeessään 4:6,7: "Älkää kantako huolta mistään, vaan rukoilkaa sen sijaan kaikkea Jumalalta. Kertokaa Hänelle hätänne älkääkä unohtako kiittää häntä hänen vastauksestaan. Jos teette näin, saatte kokea Jumalan rauhaa , joka on ihmeellisempää kuin mikään, mitä ihmisjärki voi käsittää. Hänen rauhansa pitää teidän ajatuksenne ja sydämenne sellaisina kuin Kristus tahtoo niiden olevan."

Hyvää isänpäivää kaikille isille!
Ritva Mäki
lastenohjaaja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti